در سالهای اخیر تعداد برنامه نویسان هم در کشور ایران و هم در سطح جهانی افزایش خیلی زیادی داشته است همزمان با افزایش تعداد برنامه نویسان تعداد پروژه های برنامه نویسی نیز رو به افزایش بوده است، حالا یه سری از افراد که به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شده اند یا اصلا وارد نشده و تصمیم دارند به زودی برنامه نویسی را یاد بگیرند ، دچار این نگرانی ها هستند که من اگر برنامه نویس قوی شدم از کجا پروژه بگیرم و بتوانم از راه برنامه نویسی پول دربیارم
در این مقاله قصد ندارم درباره ی شیوه ی کسب درآمدی که همه سایت ها ادعا میکنند را بنویسم بلکه صرفا تجربه ی شخصی و کاملا عملی هست که خودم در اوایل شروع برنامه نویسی از این روش توانستم کسب درآمد بکنم و هنوزم از این تکنیک ها استفاده میکنم تا پروژه های خوب برنامه نویسی بگیرم پس با دقت این مقاله را تا انتها مطالعه کنید چون حاوی نکات ارزشمندی درباره ی برنامه نویسی هست که قطعا به دردتون میخوره.
برنامه نویسی مثل همه ی مهارت ها و تخصص ها ، یک تخصصی هست که هرچقدر درون آن تجربه ی بالاتری داشته باشید میتوانید پیشرفت بیشتری بکنید فرض کنیم یک نفر قصد دارد مبلمان سازی احداث کند خب در ابتدای کار ممکن است ساختن یک مبل از نظر این شخص خیلی سخت به نظر برسد اما بعد از ساختن چندین مبل ، قطعا این فرد تجربه دارد و سریعتر و راحت تر از قبل میتواند مبل بسازید ، حالا فرض کنید این فرد بعد از چند سال سرمایه جمع کرده و یک تولیدی بزرگتری احداث میکند که خودش آنرا مدیریت میکند ، حالا کار اون راحت تر از قبل و در آمد او بیشتر از قبل شده است. مسیر حرفه ای شدن در یک تخصص به همین سادگی هست. فقط تجربه کسب کنید پیشرفت خواهید کرد از شما استقبال هم خواهدشد.
اگر در ابتدای مسیر برنامه نویس شدن هستید باید ابتدا به میزان تجربیات خود نگاه کنید و این سوالات را از خود بپرسید :
واقعیت این است که اگر من بعنوان یک شخص بخواهم پروژه ی برنامه نویسی به کسی بسپارم به سادگی این کار را انجام نخواهم داد ، باید حتما قبلا یک چیزی از آن شخص دیده باشم که اعتماد مرا جلب بکند مثلا یک ویدیو آموزش برنامه نویسی یا یک پروژه ی متن باز در گیتهاب و ... که با دیدن آن به خودم بگویم آهان این همون شخصیه که من دنبالش بودم هرچقدرم هزینه بخاد بابتش پرداخت میکنم چون آخر کار نتیجه ی خوبی میگیرم و پروژه ی من بصورت با کیفیت تحویل من داده خواهد شد.
خب وقتی شما هیچ تجربه ی قابل لمسی نداشته باشید و هیچ ارزشی در دنیای اینترنت ایجاد نکرده باشید قطعا پروژه های خوب برنامه نویسی به شما سپرده نخواهد شد حتی اگر در همه ی سایت های کاریابی و آگهی و ... برای خودتان آگهی بزنید. اگر تجربه ای در برنامه نویسی ندارید توصیه اول این است که یک دوره ی آموزش منظم تحت نظر یک استاد باتجربه طی کنید تا اولا دقیقا بدانید برنامه نویسی چیست ( مثل دوره ی 12 قدم شروع برنامه نویسی ) و سپس شروع کنید به واقعا کار کردن و افزایش تجربه.
یک اشتباه رایج که جدیدا حس کرده ام افزایش تعداد افراد مبتدی هست که سریعا در سایت های فریلنسری ثبت نام میکنند به امید اینکه با کپی کاری و ... بتوانند حتی پروژه های کوچکی را انجام داده و تحویل دهند که اشتباه ترین کار دنیاست ! شما با این کار نه تنها به خود کمک نمیکنید بلکه این مغز شما را فریب میدهد شما وارد جریانی شدید که هنوز آمادگی آنرا ندارید و این کار شما را بازی میدهد و نمیتوانید پیشرفت کنید.
اگر میخواهید در دنیای برنامه نویسی پیشرفت کنید هرگز به دنبال درآمد سریع و با عجله و ... ( قبل از کسب تخصص لازم ) نباشید. البته افرادی هستند که استعداد بالا و توانایی یادگیری خیلی خوبی دارند واینها در مدت زمان کمی میتوانند تجربه و تخصص لازم را کسب کنند ، اگر شما هم جزو این دسته هستید ایرادی ندارد که سریعا پروژه بگیرید ولی از سایت های فریلنسری این کار را نباید انجام دهید در ادامه دلیل عدم استفاده از سایت های فریلنسری را توضیح خواهم داد.
معمولا برنامه نویسان خوب هرگز در سایت های فریلنسری فعالیت نمیکنند ، سایت هایی که از کارفرما پروژه را میگیرد در یک پیشهادی به همه اعضای سایت که برنامه نویسان هستند نمایش میدهد و در واقع قیمت را به مزایده میگذارد ، یک نفر منتخب میشود و پروژه را انجام میدهد ، تا اینجای کار مشکلی نداریم ولی مشکل اصلی بر سر قیمت هایی هست که تعیین میشود ، قیمت ها به شدت کمتر از حد معقول هستند و همین امر باعث میشود افرادی که اصطلاحا کپی کار هستند نمونه کد ها و سورس ها ی آماده را دم دست خود دارند و با آنها یک پروژه ای سرهم کرده و تحویل میدهند ، هیچ پروژه ی موفق بزرگی از این سایت ها بیرون نیامده است.
ضمن اینکه اکثر پروژه های سایت های فریلنسری ختم به خیر نمیشوند و اکثرا به مشکل بین کارفرما و برنامه نویس می انجامد. اما چرا شما درآمد عالی و خیال راحت را باید رها کنید و به سمت بنگاه هایی کشیده شوید که در آنجا درآمد کمتر و اعصاب خورد کنی بیشتری داشته باشید ، هرچند این درآمد کم ممکن است سریعتر بدست بیاید ولی ارزشمند نیست و باعث پیشرفت شما نخواهد شد.
شاید بپرسید پس من از کجا پروژه های برنامه نویسی پیدا کنم ؟ جواب سوال این است و من خودم از این روش برای گرفتن پروژه های برنامه نویسی استفاده کردم ، شما باید ابتدا مراحل زیر را طی کنید و سپس ادمه مطلب رو بخونید تا متوجه بشید :
با سه روش بالا شما شانس خیلی زیادی برای یافتن پروژه های بی دردسر ، مبلغ بالا پیدا میکنید و این روش خیلی بهتر از روش ثبت نام در سایت های فریلنسری هست. شاید کمی سخت به نظر برسد اما با کمی تحمل و سختی کشیدن به آن دست پیدا خواهید کرد.
اگر به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شده باشید یا قصد یادگیری برنامه نویسی را داشته باشید شاید کلمه ی مارکت برای شما ناآشنا باشد ، باید بگم که بهترین و ساده ترین روش برای کسب درآمد در شروع همین مورد هست و شما باید این را در نظر داشته باشید.
برای فعالیت در مارکت ها هیچ رزومه ای یا تجربه ای لازم نیست ، هیچ مدرکی نیاز نیست و در واقع بهترین بستر برای فعالیت برنامه نویسان است که در ادامه چند مارکت مختلف برای حوزه های کاری مختلف معرفی میکنم که به راحتی آب خوردن میتوانید از آنها کسب درآمد کنید.
خب من فقط دو مثال زدم ولی نسبت به حوزه ای که در آن فعالیت میکنید کلی مارکت آزاد وجود دارد که شما به راحتی درون آنها فعالیت کنید.
نتیجه گیری نهایی
در این مقاله بصورت خلاصه و مفید بهترین روش های کسب درامد از برنامه نویسی و گرفتن پروژه های برنامه نویسی نوشتم و امیدوارم به دردتون بخوره ولی خب روش ها همیشه این نیست ممکنه یک نفر با برنامه نویسی یک سایت صرافی ارز دیجیتالی به درآمد برسه ممکنه یک نفر از تخصصش برای ساختن فروشگاه انلاین با برنامه نویسی استفاده بکنه در کل روش های زیادی وجود دارد که این بستگی به تجربه ی شما در حوزه ی درآمد از برنامه نویسی داره.